Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر حسینی تبریزی در خصوص افزایش مسمومیت‌های غذایی در تهران با وجود گرم شدن هوا گفت: متاسفانه علیرغم اطلاع رسانی فراوان ما و هشدار‌هایی که در این چند وقت به مسوولان و مردم داده‌ایم، اما تعداد دستفروشان بیشتر شده و این به سبب عدم قاطعیت در برخورد با تخلفاتی است که مستقیم با سلامت مردم سروکار دارد.

رییس اتحادیه فروشندگان چلوکباب و چلوخورشت گفت: این عدم قاطعیت با دستفروش‌ها سبب شده که حتی برخی واحد‌های صنفی بدون گرفتن جواز اقدام به فروش مواد غذایی کنند؛ به طور مثال در پل طبیعت که یکی از جاذبه‌های توریستی تهران است واحد‌هایی مشغول به کار هستند که بدون داشتن جواز اقدام به فروش مواد غذایی می‌کنند و فقط به پشتوانه اجاره‌ای که به شهرداری داده‌اند با گرفتن یک غرفه با حداقل متراژ انواع غذا‌ها را به مردم می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه با وجود مراجعه بازرسان اداره بهداشت و پلمپ این واحد‌ها صاحبان این مراکز صنفی نهایتا بعد از ۵ روز با پرداخت جریمه دوباره فعالیت خود را از سرمی گیرند همین عدم قاطعیت است که دیگر کسی از واحد‌های نظارتی و اجرایی حساب نمی‌برد و به فعالیت خودشان با همان تخلفات ادامه می‌دهد.

حسینی ادامه داد: یک واحد صنفی فروش غذا همچون چلوکباب و چلو خورشت برای شروع کار باید از اتحادیه جواز بگیرد که شامل تایید مدیریت و عدم سوء سابقه فرد است از طرف دیگر از لحاظ بهداشتی نیز باید صاحب مغازه و افرادی که در آن مشغول به کار هستند هر کدام به طور جداگانه پروانه بهداشتی داشته باشند و کلاس‌های بهداشت فردی را گذرانده باشد حال کسی که تمام این مراحل را طی کرده باشد و به طور مداوم از سوی اتحادیه و اتاق اصناف تحت نظارت باشد کمتر تخلف می‌کند.

رییس اتحادیه فروشندگان چلوکباب و چلوخورشت اظهار داشت: متاسفانه امروز در مراکز توریستی و اصلی شهر تهران برخی فقط با داشتن مجوز از سوی شهرداری بدون هیچ گونه نظارتی از سوی اتحادیه و اتاق اصناف مواد غذایی را به مردم می‌فروشند و با سلامت مردم بازی می‌کنند. از سوی دیگر دستفروش‌ها که تا بیش از این در بازار و مراکز شهر تهران بودند امروز حتی در جردن و شمال شهر فعالیت می‌کنند به طوری که هر فردی می‌تواند از ساعت ۱۱ ظهر به بعد خانم‌هایی را بینند که در پشت ماشین خود انواع غذا را به قیمت نازلی می‌فروشند آن‌ها نیز با پرداخت ۵۰ هزار تومان یا نهایتا دادن چند غذا به ماموران شهرداری به راحتی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

حسینی ادامه داد: قیمت ارزان و عدم آگاهی مصرف کننده از نحوه طبخ این غذا‌ها سبب شده که ما هر روز شاهد افزایش دستفروش‌ها باشیم اگر مردم این سوال را از خود بکنند که برای پختن این غذا مواد اولیه لازم است و یک جای بهداشتی نیاز دارد تا یک چلوکباب یا چلو خورشت طبخ شود چگونه است چلوخورشتی که حداقل قیمت تمام شده آن ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان است شش هزار تومان فروخته می‌شود.

در اکثر کوبیده‌هایی که دستفروشان به خریداران می‌دهند سنگدان مرغ مشاهده شده که برای ارزان‌تر تمام شدن غذا سنگدان‌های فاسد و کپک زده را به قیمت ارزان‌تر از سنگدان‌های سالم خریداری می‌کنند و، چون آن‌ها چرخ می‌شوند مصرف کننده متوجه نمی‌شود و یا در مورد چلومرغ‌ها از مرغ‌هایی استفاده می‌کنند که قبلا مرده یا اصطلاحا به آن‌ها مرغ پنچری می‌گویند.

رییس اتحادیه فروشندگان چلوکباب و چلوخورشت افزود: از طرف دیگر این افراد، چون هیچ گونه مالیات، اجاره و هزینه‌های معمول را پرداخت نمی‌کنند و شاید در زیر زمین خانه غذا را طبخ می‌کنند هزینه آنچنانی ندارند، اما امروز واحد‌های صنفی ما که سال گذشته دو میلیون تومان مالیات می‌داده اند برگه مالیات جدید آن‌ها ۲۰ میلیون تومان آمده است که بعد از چانه زنی و دیدن برخی افراد و طی مراحل خاص که مردم در جریان آن هستند این عدد به ۱۰ میلیون تومان کاهش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: دیگر مطابق قانون قوت لایموت مردم از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف است. اما امروز یک کارگری که می‌خواهد یک پرس غذا بخورد باید ۹ درصد مالیات ارزش افزوده بدهد یعنی حداقل ۱۲۰۰ تومان در یک پرس غذا.

حسینی اظهار داشت: فروش و فعالیت اعضای صنف ما نسبت به ۶ ماهه سال گذشته بسیار کمتر شده است و از ابتدای سال تا به امروز حداقل ۶۰ واحد چلوکبابی به صورت رسمی عدم فعالیت خود را اعلام کرده اند.

وی گفت: فعالیت دستفروش‌ها و مالیات بالا علت اصلی تعطیل شدن کسب و کار همکاران ما است. در هر کدام از این ۶۰ واحد حداقل ۵ نفر مشغول به کار بودند، اما الان معلوم نیست این افرادی که بیکار شده اند چه کاری انجام می‌دهند، چون وضعیت بقیه همکاران نیز مساعد نیست و در حال تعدیل نیرو هستند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سلامت طبیعت مواد غذایی شهرداری بازی شهر تهران زمین مالیات قانون کسب و کار زمین سلامت شهر تهران طبیعت کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۵۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد

مجید درگی در گفت وگو با خبرنگار مهر در رابطه با پیگیری فاضلاب شهرک صنعتی اشتهارد و اینکه آیا پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده یا خیر گفت: در سفر دوم رئیس جمهور به البرز، رئیس سازمان محیط زیست به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور به اشتهارد سفر و از شهرک صنعتی اشتهارد، تصفیه خانه مرکزی و خروجی پساب آن به زهکش کشاورزی بازدید کرد.

وی ادامه داد: همچنین یک بازدید سرزده و از پیش تعیین نشده نیز از شهرک چرم سازی بوئین زهرا انجام و ماحصل این بازدیدها منجر به صدور دستورات ویژه و تعیین مهلتی شد که تا پایان سال باید حتماً و الزاماً پساب صنعتی به حد استاندارد برسد، در غیر این صورت از ورود آن به زهکش کشاورزی جلوگیری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز بیان کرد: در طول مهلت سه ماهه اقدامات بسیار خوبی انجام و با ورود دادستان مرکز استان جلسه ویژه ای در شهرک صنعتی اشتهارد با حضور مسوولان استانی و شهرستانی، رئیس دادگستری و دادستان شهرستان اشتهارد تشکیل و این دستورات به صورت ویژه پیگیری و تاکید شد که این موارد توسط شهرستان اجرایی شود، در غیر این صورت برخوردهای لازم صورت می گیرد.

درگی اظهار کرد: طی دو سال گذشته اداره کل محیط زیست استان، مسئله اشتهارد را به عنوان یک مورد اساسی در دستور کار خود داشت تا این معضل ۳۰ ساله مردم اشتهارد حل شود. خروج روزی چهار هزار مترمکعب پساب صنعتی از تصفیه خانه به داخل زهکش و ورود آن به رودخانه شور مشکلات عدیده ای هم برای شهروندان و هم برای استان های تهران و قم ایجاد کرده تا جایی که این رودخانه تبدیل به آلوده ترین رودخانه کشور شده بود.

شناسایی واحدهای آلاینده اشتهارد با پایش های شبانه

وی افزود: وجود آلاینده هایی که هوای شهرستان اشتهارد را آلوده کرده موجب نارضایتی مردم و ایجاد مشکلات تنفسی و حتی در بعضی از موارد بروز ناراحتی های پوستی و این موضوع موجب شد که مساله اشتهارد اولویت اصلی مدیریت استان قرار گیرد. با پایش های شبانه در یک فرآیند سه الی چهار ماهه واحدهای آلاینده این شهرستان شناسایی شدند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز خاطرنشان کرد: حدود ۱۵۰ واحد صنعتی در اشتهارد وجود دارد که ملزم هستند پساب خروجی خود را قبل از ورود به شبکه فاضلاب شهرک تصفیه کنند. در این راستا ابتدا باید پیش تصفیه انجام شود و بعد فاضلاب را به سمت تصفیه خانه شهرک هدایت کنند که اینکار انجام نمی شد.

درگی متذکر شد: اکثر این واحدها یا پیش تصفیه نداشتند یا غیر فعال بودند. با اخطارهای لازم و همکاری فرماندار شهرستان، تشکیل شورای تامین و حمایت دستگاه قضایی این واحدها ملزم شدند که پیش تصفیه های خود را دایر کنند. در طول دو سال گذشته تعداد قابل توجهی از این پیش تصفیه ها ساخته شده یا اگر ساخته شده بودند، فعال شدند و در مدار قرار گرفتند؛ تعدادی هم در حال رفع مشکل هستند.

وی بیان کرد: مشکل اساسی دیگر مسئله فیلترها و فیلتراسیون هوا و خروجی هوا بود. تعداد قابل توجهی از واحدها مسائل زیست محیطی را رعایت نمی کردند که اخطاریه های لازم برای آنها صادر شد. در مجموع ۲۰۱ پرونده قضایی در شهرستان اشتهارد تشکیل دادیم و فعالیت ۲۸ واحد با دستور قضایی متوقف شد زیرا هیچ گونه اقدامی برای بهبود شرایط انجام ندادند.

کاهش میزان COD پساب خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی اشتهارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اذعان کرد: طبق آخرین نمونه برداری که از پساب خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی انجام داده ایم شرایط بسیار بهتر شده و میزان COD که در گذشته بالای ۲۰ هزار و تقریباً ۲۰۰ برابر حد مجاز بود، در آخرین نمونه برداری به زیر ۸۰۰ رسیده که اتفاق بسیار شگفت انگیزی به شمار می رود.

وی افزود: ادامه این روند در هفته های آینده می تواند خروجی تصفیه خانه شهرک صنعتی را به حد استاندارد و میزان COD را به ۲۰۰ برساند و با ادامه این مسیر، معضل ۳۰ ساله حل شود. در بحث هوا هم اقدامات موثری انجام شده است. بعضاً کارخانه هایی برای اصلاح سیستم خروجی هوا ده ها میلیارد تومان هزینه کردند که قطعاً با راه اندازی این سیستم ها در تابستان پیش رو مردم اشتهارد شرایط هوایی بهتری را تجربه می کنند.

درگی در پاسخ به سوالی در خصوص تخریب محیط زیست در اجرای پروژه بزرگراه شمالی و پیگیری تخلفات این پروژه گفت: مساله آزادراه یک پروژه ملی است که با مصوبه هیات دولت در دهه ۷۰ آغاز شده و اجرای آن بیش از ۳۰ سال طول کشیده و به دلیل عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی تخریب بسیاری در مسیر خود ایجاد کرده است.

تعامل اداره کل محیط زیست با شرکت آزادراه شمالی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز افزود: خصوصاً اینکه از دل منطقه حفاظت شده و منطقه امن زیستگاه حیات وحش ما عبور و آسیب جدی به محیط زیست وارد کرده است. ما رویکرد خود را در این دو سال اخیر تغییر داده و در یک رویکرد تعاملی با شرکت آزادراه به سمتی رفتیم تا بتوانیم مانع آسیب های بعدی شویم و بخشی از تخریب های ایجاد شده را جبران کنیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار این پروژه در شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور مطرح شد. با توجه به اینکه مردمی که از این آزادراه استفاده می کنند نیازمند بهره مندی از مراکز خدماتی هستند، مجوز مربوطه توسط این سازمان صادر و شرایطی برای این مجوز در نظر گرفته و به شرکت آزادراه اعلام شد و این مجموعه نیز به دنبال اجرای این ملاحظات زیست محیطی و شرایطی که سازمان محیط زیست به آنها اعلام کرده هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز تاکید کرد: من مطمئن هستم با این روند و تعامل جدیدی که بین سازمان و شرکت آزادراه صورت گرفته قطعاً و یقیناً اتفاقات خوبی خواهد افتاد که می تواند این آسیب ها را اگر از بین نبرد به حداقل ممکن برساند.

کد خبر 6093755

دیگر خبرها

  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند