Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@12:59:55 GMT

خواص و مضرات سنگدان مرغ

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۱۸۱۷۴

خواص و مضرات سنگدان مرغ

خبرگزاري آريا -

سنگدان مرغ يکي از بخش هاي پرخاصيت و مغذي براي انسان هاست
سنگدان مرغ يکي از بخش هاي پرخاصيت و مغذي براي انسان هاست که رواج استفاده از ان کم است و توجهي براي استفاده از آن نمي شود که دليل ان مي تواند اطلاع نداشتن از خواص بي نظيري که براي سلامتي دارد باشد با جاي دادن آن در رژيم غذايي خود مي توانيد از خواص سنگدان مرغ بهره مند شويد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


يکي از قسمت هاي مرغ که اغلب دور ريخته مي شود سنگدان مرغ است، چرا که اغلب بر اين باورند هيچ ارزش غذايي ندارد اما بايد گفت که ارزش غذايي که سنگدان مرغ دارد مساوي با قسمت هاي ديگر مرغ است. پس نبايد از بدست آوردن پروتئين موجود در در آن از خواص سنگدان مرغ غافل شد. تحقيقات نشان داده که سنگدان و دل و قلوه مرغ داراي 2 گرم چربي، 78 ميلي گرم سديم، 107 کالري و حدود 272 ميلي گرم کلسترول است که مي تواند يک وعده غذايي مفيد باشد
از خواص سنگدان مرغ چه مي دانيد؟
سنگدان مرغ سرشار از پروتئين باکيفيت است و منبع عالي مواد مغذي بدن نظير آهن، روي، سديم و سلنيوم بدن را تامين مي کند، همچنين حاوي ويتامينهايي مانند ويتامين آ، ويتامين هاي گروه ب و امگا 3 و امگا 6 است.
سنگدان حاوي مقادير بالايي از چربي ها و کلسترول مفيد مي باشد است.
يکي از نياز هاي اصلي بدن انسان داشتن آهن کافي است تا بدن بتواند، انرژي مورد نياز خود را تامين کند، و يا به توليد سلول هاي خوني، هموگلوبين و ميوگلوبين که وظيفه حمل اکسيژن در خون را دارند بپردازد. استفاده منظم از سنگدان مرغ مي تواند کم خوني را از بين ببرد، مصرف آن بخصوص خانم ها که به توسط عادات ماهيانه‌ خون زيادي از دست مي‌دهند توصيه مي شود.
ويتامين B3 نياسن در سنگدان مرغ براي مشکلاتي مانند اضطراب، متعادل کردن هورمون‌هاي جنسي مفيد است.
بر اساس تحقيقات، مردان بايد در طول يک روز، 16 ميلي‌گرم نياسين به بدن برسانند، و زنان نيز 14 ميلي‌گرم. نياسين موجود در سنگدان مرغ براي رشد جنين نيز موثر است.
مصرف سنگدان مرغ براي رشد قد کودکان و نوجوانان بسيار مفيد است.
از خواص سنگدان مرغ کمک به درمان و قطع کامل ريزش مو است. سنگدان حاوي ويتامين هايي است که به طور کلي براي سلامت پوست و مو بسيار موثر هستند.
تعديل هورمون‌هاي جنسي در غده فوق کليوي از ديگر خواص سنگدان مرغ براي سلامتي است.
به دليل وجود ويتامين آ موجود در سنگدان مرغ به کمک فراواني به تقويت بينايي مي کند.
سنگدان مرغ گزينه اي مناسب براي تأمين پروتئين مورد نياز بدن و در عين حال خوراکي کم کالري است.
درمان ريزش موي سر با مصرف سنگدان مرغ
از جمله ديگر مواد مغذي در سنگدان مرغ، ويتامين B3 و نياسين است که هر دو براي درمان مشکل استرس، تعديل هورمون‌هاي جنسي در غده فوق کليوي، بهبود گردش خون، سلامت مو‌ها و جلوگيري از ريزش موي سر و بهبود قدرت بينايي موثر هستند.
مصرف مواد خوراکي حاوي نياسين همچنين باعث تقويت سيستم ايمني بدن و سم زدايي از کبد مي‌شود، براساسي پژوهش‌ها ميزان نياسين مورد نياز روزانه مردان بالغ 16 ميلي گرم، زنان 14، زنان باردار 18 و زنان شيرده 17 ميلي گرم است.
در سنگدان مرغ حدود 4 ميلي گرم نياسين است و مي تواند يک خوراک مقوي براي زنان باردار باشد و به رشد جنين کمک کند.

نياسين موجود در سنگدان مرغ براي رشد جنين زنان باردار مناسب است
خواص سنگدان مرغ در بارداري
وجود ويتامين نياسين و B3 در سنگدان مرغ براي بهبود مشکلاتي مانند اضطراب، به تعادل رساندن هورمون‌هاي جنسي، جلوگيري از ريزش مو و بهتر کردن بينايي موثر است. طبق نظر محققان، مردان بايد در طول يک روز، 16 ميلي گرم نياسين به بدن برسانند، و زنان نيز 14 ميلي‌گرم. نياسين موجود در سنگدان مرغ براي رشد جنين نيز موثر است.
درمان کم خوني با سنگدان مرغ
آهن براي رشد بدن، تامين انرژي مورد نياز، توليد سلول هاي خوني، هموگلوبين و ميوگلوبين که وظيفه حمل اکسيژن در خون را دارند بسيار ضروري است.
کارشناسان بهداشتي توصيه مي کنند افراد بزرگسال روزانه بين 8 الي 18 ميلي گرم آهن براي تامين انرژي مورد نياز بدن خود مصرف کنند.
براساس تحقيقات در سنگدان مرغ مقادير بالايي از آهن وجود دارد و افرادي که دچار کم خوني هستند به ويژه خانم ها مي توانند از اين ماده خوراکي به عنوان يک ماده مکمل درماني استفاده کنند.
کالري سنگدان مرغ
سنگدان مرغ گزينه اي مناسب براي تأمين پروتئين و در عين حال خوراکي اي کم کالري است. در حالي که 3٫5 اونس از دل مرغ، در حالت آب پز، 185 کالري دارد، همان ميزان از سنگدان مرغ، در حالت آب‌پز، از 153 کالري برخوردار است. البته با وجود آن که 32 کالري ميان اين دو عضو از بدن مرغ اختلاف وجود دارد اما هر دوي آن‌ها در زمره‌ي غذاهاي کم کالري به شمار مي روند. يعني ميزان کالري موجود در آن‌ها به نسبت وزني که دارند کم است.
پروتئين دل و سنگدان مرغ
هم سنگدان و هم دل مرغ از پروتئين بالايي برخوردار هستند اما سنگدان به نسبت دل پروتئين بيشتري دارد. 3٫5 اونس از دل مرغ داراي 26 گرم پروتئين و همين ميزان از سنگدان از 27 گرم پروتئين برخوردار است. در هر حال، هر دوي اين اعضا، قادر به تأمين اسيد آمينه‌هاي ضروري بدن جهت ساخت پروتئين هستند و مي‌توان آن‌ها را از جمله بهترين منابع براي پروتئين حيواني به شمار آورد.

سنگدان منابع خوبي از آهن و روي است
آهن و روي از اصلي ترين خواص سنگدان مرغ مي باشد.
هم دل و هم سنگدان منابع خوبي از آهن و روي هستند اما دل منبع بهتري است. 3٫5 اونس از دل مرغ، حاوي 9 ميلي‌گرم آهن و 7 ميلي‌گرم روي است. اين در حالي است که سنگدان از 4 ميلي‌گرم آهن و 4٫3 ميلي‌گرم روي برخوردار مي‌باشد. احتمالاً مي دانيد که آهن براي ساخت هموگلوبين و انتقال اکسيژن ضروري است، و روي مي تواند با تقويت سيستم ايمني بدن با سرماخوردگي و ساير بيماري ها مبارزه کند.
چربي و کلسترول دل و سنگدان مرغ
با وجود آن که دل و سنگدان مرغ کم کالري و پر پروتئين هستند اما، چنان‌که در بالا نيز گفته شد، از کلسترول بالايي برخوردار مي‌باشند و دل علاوه بر کلسترول، چربي بالايي هم دارد. 3٫5 اونس از دل مرغ، حاوي 8 گرم چربي و 242 ميلي گرم کلسترول است. اين ارقام در همان ميزان از سنگدان مرغ به ترتيب 3٫6 گرم و 194 ميلي گرم هستند.
البته، چنان که عيان است، سنگدان به نسبت دل از چربي و کلسترول کمتري برخوردار است اما همچنان ميزان بالايي چربي و کلسترول در آن وجود دارد. انجمن قلب آمريکا توصيه مي‌کند که ميزان مصرف چربي در روز 25 الي 35 درصد کالري دريافتي و ميزان مصرف کلسترول در روز کمتر از 300 ميلي گرم باشد.
مضرات سنگدان مرغ (موارد احتياطي و منع مصرف)
به دليل ميزان بالاي چربي و کلسترول موجود در سنگدان، مصرف آن براي بيماران قلبي و عروقي، مبتلا به چربي خون و بيماران نقرسي مضر است و اين افراد بايد در مصرف آن احتياط کنند.
ميزان عناصر سنگين و مضر مانند کادميوم، سرب و کروم در سنگدان مرغ زياد است.
چربي موجود در سنگدان مرغ از نوع اشباع است و در نتيجه مصرف بيش از يک يا دو بار آن در ماه مي تواند باعث بروز التهابات بافتي در افراد مستعد گردد.
با توجه به اينکه بيشتر آنتي بيوتيک ها در سنگدان مرغ تجمع پيدا مي کند، از اين رو اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهي نداريد، نبايد سنگدان آن را مصرف کنيد تا سلامتتان با خوردن سنگدان مرغ سرشار از آنتي بيوتيک به خطر نيفتد.
گردآوري: بخش آشپزي بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه

به گزارش خبرآنلاین؛یکی از انواع عرقیات گیاهی که دارای خاصیت فراوانی است، عرق بهارنارنج است که از شکوفه درخت نارنج گرفته می شود، طبع عرق بهارنارنارنج گرم و خشک است و سرشار از ویتامین های A,B,C است.

سلامت نیوز در خبری نوشت: عرق گیاهی بهارنارنج داراری طبعی گرم و خشک است.

این گیاه تاثیر بسیار خوبی روی سیستم عصبی بدن دارد و سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد.

بهار نارنج برای کنترل تشنج و حمله قلبی مفید است و برای تسکین دردهای سینه و تپش قلب نیز از آن استفاده می شود.

عرق بهار نارنج یکی از اصلی‌ترین عرقیات برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی به‌شمار می‌رود.

این عرق گیاهی برای تقویت معده مفید بوده و مشکلات بی‌خوابی را هم حل می کند.

از دیگر خواص این گیاه دارویی می‌توان به درمان آفتاب سوختگی، درمان قرمزی و سوزش پوست، کاهش چروک‌های پوستی و جلوگیری از بروز ترک روی پوست اشاره کرد.

همچنین عرق بهارنارنج می‌تواند درمان دردهای معده و سوء هاضمه باشد.

این گیاه اشتها آوراست.

عرق بهار نارنج سرشار از انواع آنتی‌اکسیدان است و به پیشگیری از بیماری‌های سخت، مانند سرطان کمک می‌کند.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند در کاهش التهاب‌های مختلف در بدن کمک کند، از جمله التهاب مفاصل، التهاب پوستی و التهاب روده.

مصرف عرق بهار نارنج می‌تواند به عنوان یک آرامبخش طبیعی و ملایم عمل کند. این ممکن است بهبود خواب، کاهش استرس و اضطراب را تسهیل کند.

عرق بهار نارنج می‌تواند به تنظیم فعالیت سیستم گوارشی کمک کند و مشکلات معده، سوء هاضمه و نفخ را کاهش دهد.

مصرف عرق بهار نارنج ممکن است به افزایش متابولیسم بدن کمک کند و در بهبود فرایند چربی سوزی و کاهش وزن مؤثر باشد.

عرق بهار نارنج دارای خواص ضد عفونتی است و می‌تواند در مقابله با برخی عفونت‌ها و باکتری‌ها موثر باشد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901490

دیگر خبرها

  • طولانی بودن دوره تحصیل مضرات اجتماعی دارد
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • هشدار به کسانی که هر روز پنیر میخورند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه