Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

امیرحسین بهداد، امشب در نشست خبری به مناسبت هفته دامپزشکی اظهار کرد: یکی از اشکالات اساسی که دامپزشکی دارد مربوط به ساختار دامپزشکی است زیرا ساختار اداری دامپزشکی هیچ کدام با وظایف محول شده سازگاری ندارد.

وی افزود: ۱۷۰۹ جرم بیماری‌زا در عالم وجود دارد که ۸۳۲ مورد مشترک بین انسان و دام می‌باشد که پیشگیری آن بر عهده اداره کل دامپزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان با تاکید بر اینکه امکانات و اختیارات ما قابل قیاس با وظایف دامپزشکی نیست، تصریح کرد: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری‌های مهمی هست که در سال ۱۳۱۸ جان ۵۰ میلیون نفر را در دنیا گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۹۷۰ نزدیک به دو میلیون نفر انسان جان خود را به خاطر آنفولانزای پرندگان از دست داده است، گفت: در سال ۱۳۹۰ طبق گزارش مرکز بهداشت، ۱۲۵۰ نفر مبتلا به تب مالت بود ولی در سال ۹۳ به ۱۷۳۲ نفر رسید که تنها سالی که این آمار افزایشی نداشته و حتی کاهش نیز داشت از سال ۱۳۹۴ به بعد در آذربایجان‌شرقی می‌باشد.

بهداد بیان کرد: ۸۶ درصد کشف و ضبط خوراک دامی غیرقابل مصرف افزایش یافته است به طوریکه برخی تولید کنندگان خاک و هسته آلبالو را به خوراک دام قاطی می‌کردند.

وی به افزایش نظارت‌ها و پایش‌ها و انهدام سازی در دامپزشکی استان اشاره کرد و گفت: ۲۲ درصد واکسیناسیون آبله، ۹۹ درصد میزان نمونه برداری، ۷۸ درصد کانون بیماری تب برفکی، ۷۹ درصد نیزان واکسیناسیون علیه بیماری طاعون، ۹۳ درصد کانون بیماری آبله گوسفندی، ۹۳ درصد لنپی اسکن کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه وقتی گرانی گوشت مطرح می‌شود، دامپزشکی هیچ نقشی در افزایش قیمت ندارد، گفت: فراهم سازی سلامت دام، طیور و آبزیانه برای جلوگیری از گرانی از جمله وظایف دامپزشکی است.

گرانی و ارزانی ربطی به بحث گوشت ذبح شده غیرمجاز ندارد

بهداد با بیان اینکه گرانی و ارزانی ربطی به بحث گوشت ذبح شده غیرمجاز ندارد چراکه هزینه کشتارگاهی به حدی نیست که آن را بهانه کرد، گفت: البته تقلب ها امکان‌پذیر است گاها مواردی بود که گوشت گاو و گوسفند نبود و الاغ را ذبح می‌کردند که در استان با آن مواجه نبودیم.

گرانی گوشت منجر به پرو شدن عده‌ای شده است

وی متذکر شد: البته گرانی گوشت منجر به پرو شدن عده‌ای شده بود که حتی در فضای مجازی الاغی را ذبح کرده و حین ذبح خوانندگی هم می‌کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان یادآور شد: آخرین مورد ۹ اسب مریض و ۲ الاغ بود که رسانه‌ای کردیم و بازتاب رسانه‌ای داشت به طوریکه برای دستگیرشدگان ۸ سال حبس و چند میلیون جریمه نقدی تعیین شد.

وی ابراز کرد: در سال ۱۳۹۴ در حدود ۳۱۸ تن، در سال ۳۸۸ تن، ۹۷ در حدود ۳۲۰ تن مواد و فرآورده غیربهداشتی کشف و معدوم سازی شد.

بهداد گفت: خوشبختانه در سال گذشته میزان چند سال تلاش به ثمر رسید و در حدود ۱۰۰ تن نسبت به سال گذشته میزان معدوم سازی کاهش یافت.

وی با اشاره بر اینکه منکر این نیستیم که تخلفات به صفر رسیده است، افزود: زیرا نیروی ما تا این اندازه نیست ولی میزان کشفیات و نظارت بسیار افزایش یافته است.

مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد: در حدود ۱۰ هزار مرکز عرضه وجود دارد و همچنین اطلاعات و آگاهی مردم نیز افزایش یافته است و ارتباط مستمر با دامپزشکی پیدا کرده‌اند.

وی با بیان اینکه قبلا مهر دامپزشکی را روی گوشت می‌زدیم ولی برخی از قصاب‌ها کارشکنی کرده و گوشت دیگر می‌آوردند و وقتی نظارت می‌شد، مدعی می‌شدند که قسمت مهر شده را فروخته‌اند، گفت: الان در چهار ناحیه تگ بهداشتی می‌زنیم که دقیقا از چنگالک‌های قلاب شده زده می‌شود.

بهداد به راه‌حلی جهت جلوگیری از کشتارهای غیرمجاز مخصوصا در مناطق آناختون و اسپیران اشاره کرد و گفت: علنا جاهای کشتارگاه مانندی برای خود ایجاد کرده بودند و وقتی مامورهای ما می‌رفتند بلافاصله از دالان‌های تو در تو همدیگر را فراری می‌دادند ولی با هماهنگی و همکاری دستگاه‌های امنیتی و قضایی همه آنها را دستگیر کرده و احکام سنگینی برای آنها تعیین شد.

کشته شدن چند نفر بر اثر آنفولانزای کریمه کنگو در آذربایجان شرقی

وی در ادامه معضل آنفولانزای کریمه کنگو را مورد اشاره قرار داد و گفت: به خاطر همین بیماری تاکنون چند نفر از هموطنان در استان جان خود را از دست داده‌اند و این یک بیماری بسیار سختی است.

بهداد با تاکید بر اینکه بیماری کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که ابتدا در دو منطقه کریمه و کنگو مشاهده شد و افزود: عامل اصلی این بیماری یک کم است که البته این مورد در ایران هم مشاهده شده است و تاکنون جان صد نفر از هموطنانمان در ایران را گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: اگر گوشت آلوده به ویروس کریمه کنگو باشد می توان با راهکار بسیار ساده آن را رفع کرد نه اینکه با سهل‌انگاری موجب آلوده شدن به این بیرون شده و جان خود را از دست داد.

بهداد توضیح داد: اگر بعد از ذبح گوشت و یا خرید گوشت آن را ۲۴ ساعت معرض هوای تا ۴ درجه قرار دهیم اگر این گوشت آلوده به هر ویروسی هم باشد با این دما از بین خواهد رفت و قابل استفاده خواهد بود.

وی گفت: در حال حاضر تمام کشتارگاه های دام در استان مجهز به سیستم پیش سرد هستند.

کشف 323 تن گوشت آلوده در آذربایجان شرقی

وی متذکر شد: سال گذشته در حدود ۳۲۳ تن کشفیات در تمام موارد وجود داشت که ۱۵۶ مورد فقره پرونده تشکیل شده و ۵۲ مورد حکم قضایی صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تاکید کرد: از مردم عزیز می‌خواهم تا به هیچ وجه گوشت چرخ کرده فله‌ای خریداری نکنید حتی اگر گوشت چرخ کرده را مفتی بدهند.

وی یادآور شد: ما مواردی داشتیم که در موادر معدود کبابی‌ها سنگدان استفاده کرده و برای قرمز کردن آن، از رنگ فرش ریخته بودند.

بهداد تاکید کرد: در استان مرغ معتاد نداریم ولی اصلا این حرف از ریشه خنده‌دار بوده و قابل قبول نیست چراکه (البته مذاح می‌کنم) قیمت تریاک قیمت بالایی دارد و اگر بر فرض مثال استفاده هم بشود باید آن مرغ قیمت بالایی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مرغ معتاد وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند

معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد گفت: براساس آمارهای سال گذشته، تست اعتیاد بیش از ۴۰ درصد متکدیان جمع‌آوری شده، مثبت بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط عمومی شهرداری مشهد، مهدی ابراهیمی با بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود، اظهار کرد: برهمین اساس، طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در دستورکار خود داریم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۴۷۰۰ نفر متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند، گفت: ۷۵ درصد این افراد «آقا»، ۱۹ درصد «بانوان» و شش درصد هم کودکان زیر ۱۸ سال هستند.

معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد افزود: متاسفانه تست اعتیاد بیش از ۱۸۹۰ نفر از متکدیان، مثبت بوده است که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

ابراهیمی تصریح کرد: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته است و در همین قالب، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

ابراهیمی اظهارکرد: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سوءاستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، به تکدی‌گری می‌پردازند.

وی گفت: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است.

کد خبر 749308

دیگر خبرها

  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • ادعای ارتباط رامین یکتاپرست با سپاه تکذیب شد
  • طرز تهیه کباب کوبیده به روش آشپز خیابانی هندی (فیلم)
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • یک کیلو گوشت چند سیخ کباب چنجه دارد
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند